Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие заместник-министъра по публичната

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие заместник-министъра по публичната
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова прие зам.-министъра по публичната дипломация на Република Корея

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри заместник-министъра по обществената дипломация на Република Корея Ли Санг-хуа.

Двамата разискаха отличните двустранни връзки, опциите за активизране на политическия разговор и икономическите връзки, както и взаимноизгодното съдействие в региона на културата, науката и образованието.

Готови сме да работим, тъй че да реализираме връзки до равнище стратегическо партньорство, съобщи заместник-министър Велислава Петрова. Тя посочи още, че през годините двете страни са построили отлични връзки както в двустранен по този начин и в многостранен формат. В допълнение заместник-министър Петрова изрази желанието на българската страна за привличане на корейски вложения у нас.

По време на диалога двете страни разискаха и въпроси на съдействието в интернационалните организации, измежду които ЮНЕСКО и взаимната поддръжка за кандидатури, както и обстановката на Корейския полуостров и рецесията в Украйна.

Двамата заместник-министри показаха задоволството си от идното сключване на „ Договореност за съдействие в региона на образованието и културата сред държавното управление на Република България и държавното управление на Република Корея “.

Заместник-министър Велислава Петрова и заместник-министър Ли Санг-хуа се договориха за провеждането на политически съвещания на равнище заместник-министър на външните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР