Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков подчерта решимостта на България

...
Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков подчерта решимостта на България
Коментари Харесай

България подкрепя икономическото развитие на Западните Балкани

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков акцентира решимостта на България да подкрепя икономическото развиване и построяването на съгласуваност в района на Западните Балкани и Източното партньорство по време на среща на държавните ръководители на държавите-участнички в Централноевропейската самодейност (ЦЕИ).

„ Регионът на Балканите и страните от Източното партньорство са все по-свързани като измененията са забележими – политически, стопански, обществени, инфраструктурни. България е решена да поддържа икономическото развиване и построяването на нужната кохезия в страните от Западните Балкани и Източното партньорство. Трябва да работим повече за постигането на по-голяма синергия сред другите формати на съдействие, тъй като доста постоянно те си слагат сходни крайни цели “, съобщи Петко Дойков, който води българската делегация на срещата в Рим.

България счита, че Източното партньорство би трябвало да остане отворена платформа за всички страни-партньори. Сред българските цели за съдействие са свързаността, развиването на младежта и образованието, контактите сред хората, енергийната успеваемост, битката с климатичните промени, подвижността и усилването на върховенството на закона, предадоха от Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР