Заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Чо Сон-хуй обяви,

...
Заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Чо Сон-хуй обяви,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун обмислял прекратяване на преговорите със САЩ

Заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Чо Сон-хуй разгласи, че страната ѝ би трябвало да бъде съответно възнаградена за самоналоженото си отсрочване на тестванията на ракети с огромен обхват на деяние с премахването на част от глобите на Организация на обединените нации, оповестява южнокорейската организация " Йонхап ".

По думите на представителката на севернокорейския комунистически режим, договарянията за нуклеарно разоръжаване би трябвало да бъдат преразгледани, в случай че Съединени американски щати не подхващат реципрочни стъпки.

Чо Сон-хуй посочи, че нейното професионално разбиране е, че севернокорейският държавен началник Ким Чен-ун също е трансформирал мнението си по отношение на по-нататъшните диалози с Вашингтон.

Тя също по този начин упрекна американския президент Доналд Тръмп в " преместването на страничните греди ", откакто обсъжданото преди този момент разглобяване на нуклеарното оборудване в Йонбьон беше прекратено в интерес на решение, обхващащо всички нуклеарни обекти на Северна Корея.

След неочакваното преустановяване на срещата на върха в Ханой през вчерашния ден, Тръмп разяснява, че повода, заради която не е реализирано съглашение за нуклеарно разоръжаване на Пхенян, е настояването на Северна Корея икономическите наказания, наложени на страната, да бъдат анулирани напълно.

Междувременно Тръмп написа в профила си в " Туитър ", че е имал " доста значими " договаряния с Ким Чен-ун и че в този момент и двете страни знаят какво желае другата.

" Страхотно е да съм назад у дома след визитата във Виетнам, едно необикновено място. Имахме доста значими договаряния с Ким Чен-ун - знаем какво желаят и те знаят какво би трябвало да имаме. Отношенията са доста положителни, да забележим какво се случва! ", написа той в " Туитър " след завръщането си в Съединени американски щати след срещата във виетнамската столица Ханой. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР