Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски коментира изявление

...
Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски коментира изявление
Коментари Харесай

Полша реагира остро след думи на Лукашенко за подобряване на отношенията

Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски разяснява изказване на президента на Беларус Александър Лукашенко, че желае да се подобрят отношениета сред двете страни, съобщи Polsat News.

" Нашият отговор е явен: спрете да атакувате нашата граница, освободете политическите пандизчии. Тогава връзките в действителност ще се подобрят, това е доста просто ",  съобщи Яблонски.

" В момента, до момента в който приказваме, има офанзиви на полската граница. Това са празни думи, за първи път чуваме такива изказвания, само че зад тях няма конкретика ", добави Яблонски, съобщи " Фокус ".

Според Павел Яблонски такова обръщение от Беларус е значимо, само че би трябвало да бъдат изпълнени главните условия, с цел да може да се водят диалози: " Ако Лукашенко в действителност желае да усъвършенства връзките с Полша, той може да го направи ".

По-рано Лукашенко съобщи, че е инструктирал премиера да се свърже с Полша. 

" И би трябвало да се приказва с поляците. Инструктирах министър-председателя да се свърже с тях. Ако желаят, дано да приказваме, да подобрим връзките си. Ние сме съседи. В Полша има парламентарни избори на 15 октомври и, несъмнено, те в този момент ескалират обстановката, с цел да покажат, че вярно са въоръжили и превъоръжили страната си. Следователно преди 15 октомври те надали ще създадат някакви обилни промени, които са преференциални и за тях, и за нас ", съобщи беларуският водач.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР