Заместник-министърът на външните работи, Ирена Димитрова, прие посланика на Албания

...
Заместник-министърът на външните работи, Ирена Димитрова, прие посланика на Албания
Коментари Харесай

Заместник-министър Димитрова прие албанския посланик

Заместник-министърът на външните работи, Ирена Димитрова, одобри посланика на Албания в България, Доника Ходжа. Двете разискаха съдействието в интернационалните организации и настоящи тематики. Изтъкнаха напъните в границите на НАТО и Европейски Съюз в поддръжка на Украйна, в отговор на съветската инвaзия и последвалата бежанска рецесия. Това оповестиха от Министерство на външните работи.

Обща бе позитивната оценка за възходящото развиване на двустранния разговор и разширението на съдействието в разнообразни сфери на съвместен интерес. Посланик, Доника Ходжа, акцентира, че Албания, предан сътрудник и съдружник, високо цени и ще продължи да разчита на българската поддръжка и подпомагане, в това число по линия на българската помощ за развиване.

Заместник-министърът на външните работи отличи ролята и напъните на албанската страна като променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а преди този момент и като ръководител на Организацията за сигурност и съдействие в Европа през 2020 година

Тя удостовери поредната българска поддръжка за европейската интеграция на Албания, като акцентира, че водещ в процеса на разширение на Европейски Съюз остава правилото на личните заслуги. В допълнение, открои значимата роля на българското малцинство в Албания като мост за поддържане на тесни контакти сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР