Заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова връчи два

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова връчи два
Коментари Харесай

Зам.-министър Ефремова връчи награди за социални иновации при предоставянето на социални продукти и услуги

Заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова връчи два наградата по време на Годишните национални награди за обществени нововъведения, проведени от Министерството на труда и обществената политика.

В категорията „ Социални нововъведения, свързани с даване на обществени артикули и услуги “ бяха отличени Общинското дружество „ Социално дружество за хора с увреждания – Пловдив “ и Централният кооперативен съюз. 

„ Днес желаех да връча награди на всички, защото сте най-близката част до сърцето ми в работата, тъй като трудът ви има голяма добавена стойност, помагайки на хората да работят и да водят по-самостоятелен и самостоятелен живот “, разяснява Ефремова. Според нея всички номинирани в категорията заслужават премия за работата, която правят всеки ден. Зам.-министърът изрази вяра през 2023 година да има още по-голямо многообразие от регистрирани обществени предприятия. Тя анонсира идните процедури по Програма „ Развитие на човешките запаси “, с които ще бъде подкрепена активността на обществените предприятия. Подкрепа ще получат действия, свързани със предпазена претовареност, образование, разширение на производството на обществените предприятия и други

Над 60 млн. лева по Програма „ Развитие на човешките запаси “ ще бъдат вложени в ограничения за поддръжка на започващи и настоящи обществени предприятия, посочи ръководителят на Управляващия орган на ПРЧР Цветан Спасов. Той напомни, че в програмен интервал 2014-2020 година над 4 700 представители на уязвимите групи са включени в близо 250 плана, свързани със общественото предприемачество. „ Убеден съм, че това са 4 700 ориси, които са имали потребност да бъдат подкрепени в сложен за тях миг. За нас е значимо, че осигуряваме опция те да получат поддръжка, с цел да се осъществят на пазара на труда “, акцентира той. След привършване на плановите действия, в устойчива претовареност са останали над 2 500 работещи в обществените предприятия.

Ръководителят на Управляващия орган на ПРЧР Цветан Спасов връчи три награди в категорията „ Социални нововъведения, свързани със претовареност “. Отличия получиха „ МИР-И “ ЕООД, „ ГИФ “ ЕООД и „ Техно одит специалист “ ЕООД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР