Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев провери на място дейностите по

...
Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев провери на място дейностите по
Коментари Харесай

Зам.-министър Емил Дечев: Впечатлен съм от темпото, с което се изгражда новият затвор в Самораново

Заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев ревизира на място дейностите по построяването на новия затвор и обучителен център в Самораново.

Най-амбициозният план на Министерството на правораздаването и на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) е с краен период април следващата година. Пенитенциарният комплекс включва пилотен затвор с потенциал до 400 лишени от независимост и образователен център за 100 чиновници на ГДИН. Идейният план планува още създаване на така наречен „ преходно поделение “, което е модерна идея за подготовка за завръщане в обществото на хора, на които им следва да бъдат освободени от пандиза. Предвиден е и обществен център, който ще дава опция на обществени институции, неправителствени организации и гражданското общество да вземат участие в начинания, ориентирани към по-успешната интеграция и обществена включеност на лишените от независимост лица. Изграждат се и индустриалните цехове, в които лишените от независимост лица ще имат опция да вземат участие в трудова активност.

Строителните действия вървят по график, а на терен отрасловият заместник-министър и основният шеф на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов получиха уверението от шефа на фирмата-изпълнител, че срокът ще бъде спазен. Всекидневно на обекта се включват към 150 служащия, като строителните действия вървят паралелно по плануваните здания на комплекса. „ Впечатлен съм от темпото, с което се работи “, разяснява зам.-министър Дечев.

Финансирането е по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “ на Програма „ Правосъдие “.

Инвестиционното желание на ГДИН планува построяването на най-модерно по своя вид оборудване, отговарящо на европейските стандарти, в това число във връзка с системите за сигурност и защита.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР