Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в посрещането

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в посрещането
Коментари Харесай

Зам.-министър Андонов се включи в честванията за Международния ден на Олимпизма

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов взе участие в посрещането на олимпийския факелен огън пред Националния стадион " Васил Левски ". По традиция един от знаците на актуалните олимпийски игри беше разпален в Национална спортна академия " Васил Левски " (НСА) и беше пренесен от студенти на академията.

Заместник-министър Андонов посрещна олимпийския факел в компанията на олимпийските първенци Нораир Нурикян (Мюнхен 1972, Монреал 1976) и Румяна Нейкова (Пекин 2008), президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и ректора на НСА проф. Пенчо Гешев. Андонов поздрави студентите, пренесли огъня и им пожела да запазят олимпийския дух жив. " Пазете го, с цел да продължи да съществува през вековете, тъй като олимпизмът значи мир и феърплей. Олимпизъм значи всички дружно да създадем нещо положително ", съобщи Стоян Андонов.

Отбелязването на Международния олимпийски ден в България стартира през 1996 година с първото факелно тичане от НСА, а традицията продължава към този момент 23 години.

На днешния ден се отбелязва 125-та годишнина от зараждането на олимпийското придвижване, учредено по концепция на Пиер дьо Кубертен в Париж на 23 юни 1894 година На този ден се взема решение олимпийските игри да бъдат възродени, което се случва две години по-късно в Атина, а България е една от 14-те държави-участнички.
 Зам.-министър Андонов взе участие в откриването на самодейността
Зам.-министър Андонов взе участие в откриването на самодейността " Нестле за Живей Активно! "

От първото си издание до през днешния ден " Нестле за Живей интензивно! " сплотява над 350 000 души в пешеходните походи и спортни интензивности.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР