Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов посрещна на летище

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов посрещна на летище
Коментари Харесай

Зам.-министър Андонов посрещна българските представители на Световните летни игри Спешъл Олимпикс

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов посрещна на летище София спортистите на Спешъл Олимпикс след изключителното им показване на Световните летни игри, извършени в Абу Даби.

Стоян Андонов поздрави всички спортисти и техните треньори за постигнатите резултати и им пожела още доста бъдещи триумфи. Той благодари на Спешъл Олимпикс за изискванията за тренировки и спортна изява, които дават на хората с интелектуални усложнения.

Националният шеф на сдружението доктор Христо Христозов благодари за поддръжката, която Министерството на младежта и спорта оказва на спортистите в неравностойно състояние. С решение на управителния съвет на фондация “Български спорт ” и съдействието на ММС присъединяване в международните игри на Спешъл Олимпикс България бе подкрепено с 10 000 лева

На Световните игри България бе показана от 18 спортисти с интелектуални усложнения на възраст от 14 до 42 години в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис. Спортистите ни съумяха да завоюват 19 медала – 4 златни, 7 сребърни и 8 бронзови.

Спортистие от Спешъл Олимпикс бяха посрещнати и от посланика на Обединени арабски емирства в Република България Н. Пр. Абделуахаб Насър Абдула Хасан Ал Наджар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР