Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева откри практическа

...
Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева откри практическа
Коментари Харесай

Заместник-министър Дашева откри конференция за борбата с манипулирането на спортните състезания

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева откри практическа сесия за повишение на осведомеността по отношение на битката с манипулирането на спортните надпревари. Организатор на конференцията бе ММС.

Проф. Дашева посочи, че за справяне с неприемливи практики и с корупцията в спорта е доста значимо да се подсигурява съществуването на подобаващи разпореждания, механизми и принадлежности за опазване и обезпечаване на спортния бранш. В този подтекст Министерството на младежта и спорта инициира основаването на Национална платформа сред заинтригуваните институции за битка с манипулирането на спортни събития съгласно условията на Конвенцията Маколин.

Проф. Дашева добави, че една от предпочитаните тематики, по които ММС работи, е точно битката с манипулирането на спортни надпревари.

" Това е световна опасност, която се нуждае от световен отговор. Справянето с този проблем изисква национално и интернационално съдействие сред обществени, правоприлагащи и правосъдни органи, спортни организации, хазартни регулатори и всички останали заинтригувани страни ", подчертава заместник-министърът на младежта и спорта.

Проф. Дашева добави, че отчитайки своята координационна функционалност в битката с манипулирането на спортни надпревари, ММС се обърна към нидерландската фондация за честност в спорта за включването на страната ни в интернационалния план IntegriSport 3.0., който има упоритостта да увеличи успеваемостта на следствията на национално равнище.

Заместник-министър Дашева изрече признателност към представителите на правоприлагащи и правосъдни органи, на спортни федерации, на български и интернационалните специалисти за демонстрирания ангажимент за запазване на спорта чист.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР