Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат за

...
Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат за
Коментари Харесай

Зам.-министър Савов: Водещ международен производител на бира инвестира 23 млн.лв. в Благоевград

Заместник-министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов връчи документ за инвестиция клас " А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на Войчех Жабински, изпълнителен шеф на " Карлсберг България “, оповестяват от Министерство на нововъведенията и растежа.

Датската компания, която е един от водещите интернационалните производители на бира в света, влага 23 млн. лв. в уголемение на завода си в Благоевград.

Инвестицията е в нова индустриална постройка, оборудвана с най-модерни технологии. В нея ще бъде построена нова поточна " CAN “ линия за произвеждане на бира в кенове от 0.5 л. Очакваният старт е през първата половина на 2023 година, което ще разреши на компанията да разшири портфолиото си от продуктови нововъведения, следвайки най-високите интернационалните и национални стандарти за качество в пивопроизводството.

" Инвестицията, която ще бъде направена в Благоевград, е от голямо значение, изключително поради икономическата обстановка, освен в България, само че в международен мащаб. Тя ще даде опция за нови работни места, от каквито безспорно има потребност “, съобщи зам.-министър Савов по време на връчването на документа. По думите му компанията е един сериозен шеф на територията на регионалния център.

" Като водещ производител в бранша, за нас е значимо да влагаме освен в нови технологии и индустриални мощности, само че и в икономическото, общественото и културното развиване на районите, в които оперираме. Компанията разполага с две пивоварни – в град Шумен и в Благоевград, както и с логистични и търговски центрове в цялата страна. Осигуряваме работни места на повече от 500 души. С новата " CAN “ линия планираме да разтеглим производството и заетостта в компанията, тъй като имаме вяра, че нововъведенията и взаимните планове са метод да допринесем за едно по-устойчиво бъдеще. Тя ще ни разреши също по този начин да произвеждаме бира в кен-опаковки тук, в България, вместо да внасяме от прилежащи страни “ – показа Войчех Жабински, изпълнителен шеф на " Карлсберг България “.

На церемонията участваха още кметът на Благоевград Илко Стоянов и Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения (БАИ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР