Заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е допуснал някои административни

...
Заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е допуснал някои административни
Коментари Харесай

Зам.-министър Стойнов е направил нарушения, но те не бяха повод за отмяна на машинния вот: Денков

Заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е позволил някои административни нарушавания при дейностите му , които предизвикаха справката на ДАНС. Те обаче не бяха мотив за анулация на машинния избор. Това разяснява министър председателят Николай Денков.

Очаква се през днешния ден той да разиска проблема с министъра на електронното ръководство Александър Йоловски.

" Със сигурност заместник-министърът е направил няколко административни нарушавания, само че те не са причина за анулация на машинния избор. Например това, че е употребявал персонални устройства, където не е трябвало. Да обърна внимание, че това се е случвало и на предходни избори. Така че тук той не е направил нещо изключителното, просто е трябвало да бъде малко по-внимателен, тъй като този вид административни нарушавания бяха мотив да се вмени, че в него е виновността за анулация на машините на първия тур.

Истинската причина да се махнат машините е първо, че заместител ръководителят на ДАНС не ревизира информацията, която изпрати и второ, че я изпрати обществено, без да бъде тествана, тъй че нямаше време да се реагира и да се види има ли заплаха за машините. Това послужи на ЦИК като съображение да няма машини на първия тур на изборите ", сподели министър председателят.

По думите му позицията на президента Румен Радев в отбрана на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев е незащитима.

" Отговорността за националната сигурност е в държавното управление и персонално при мен. Така че се надявам президентът да разбере, че неговата позиция е незащитима сега ", сподели Денков.

Според него след изборите е време за нова лидерска среща на обединенията, които поддържат кабинета. Министър-председателят изрази вяра, че плануваната ротация с Мария Габриел ще се случи и изяви подготвеност още веднъж да поеме премиерския пост, в случай че на дневен ред са извадени избрани цели.

" Изборите завършиха. Трябва да влезем в работен режим, тъй като има доста работа за извършване. Надявам се да има ротация, тъй като има стратегия, която би трябвало да бъде изпълнена и тя е до края на другата година. Дали още веднъж ще съм министър председател след една година зависи от това дали ще има цели - повишение на качеството на живот и решение на демографската рецесия в България. Ако тези цели участват, на драго сърце бих се присъединил още веднъж ", сподели Денков.

Относно изралеските заложници на Хамас с български генезис министър-председателят акцентира, че всичко, което може и би трябвало да бъде направено от страна на българската страна към този момент е свършено. Това е била и една от аргументите за вчерашната аудиенция в Израел.

" Техните баби и дядовци са живеели в България и по-късно са отпътували за Израел. Госпожа Йотова доста добре знаеше, че всичко, което можеше и би трябвало да бъде направено, към този момент е направено. Съдействаме оптимално на израелските управляващи, тъй че те да могат да преговорят и да търсят благоприятни условия за положително развиване. Всичко, което може и би трябвало, към този момент е направено ", увери Денков.

Източник: БНТ
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР