Заместник-министърът на електронното управление Атанас Мазнев ще участва в конференция

...
Заместник-министърът на електронното управление Атанас Мазнев ще участва в конференция
Коментари Харесай

Зам.-министърът на електронното управление Атанас Мазнев ще участва в конференция „Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022“

Заместник-министърът на електронното ръководство Атанас Мазнев ще взе участие в конференция „ Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022 ". Конференцията ще се организира сред 9 и 10 ноември 2022 година в Рим. Домакин на събитието е италианското Министерство на външните работи и интернационалното съдействие, със съпредседателство на Съединени американски щати и подкрепено от Международния секретариат на НАТО.

Фокусът на конференцията е към устойчивостта, готовността и реакцията към киберзаплахи на сериозната инфраструктура. Темата е предизвикана от геополитическите събития през последната година, които отвориха нова ниша при влияние на киберизмерението върху сигурността в света. Форматът на събитието обезпечава интерактивна, информативна и открита полемика сред съдружниците, техните национални водачи и специалисти.

По време на „ Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022 " ще бъде прегледан и въпросът за напредъка на България по отношение на поетите задължения в региона на киберотбраната по „ Cyber Defence Pledge " за 2022 година. Ще бъде наранена и всеобхватната политика по киберотбрана на НАТО, както и ограниченията за възстановяване киберустойчивостта на Алианса.

Очаква се в конференцията на високо равнище да вземат присъединяване генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, непрекъснатите представителите от делегациите в НАТО, както и международни специалисти, в региона на киберсигурността, от всяка страна участник във форума.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР