Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева участва в Ню Йорк в среща на жените външни министри

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в среща на дамите първи дипломати в Ню Йорк, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.

 © Българска телеграфна агенция
В резиденцията на непрекъснатия представител на Лихтенщайн в Организацията на Обедините народи се събраха външните министри на Андора, Австралия, Ботсвана, България, Гана, Еквадор, Индия, Индонезия, Канада, Кения, Либерия, Лихтенщайн, Намибия, Палау, Република Корея, Суринам, Хърватия, Швеция и Ямайка.

Към тях се причислиха и четири дами на управителни постове в Организация на обединените нации - специфичните пратеници по въпросите на интернационалната миграция (Луис Арбур) и децата и въоръжените спорове (Вирджиния Гамба), заместител генералният секретар по въпросите на равнопоставеността на половете Лакшми Пури и основният прокурор на Международния престъпен съд госпожа Фату Бенсуда.

Домакините - външната министърка на Лихтенщайн - Аурелия Фрик, и на Кралство Швеция - Марго Валстрьом, приветстваха дамите и им пожелаха да работят за от ден на ден представители на нежния пол в дипломацията. Външната министърка на Австралия Джули Бишъп показа терзанията си от все по-намаляващия брой дами в държавната власт на страните от Тихоокеанския басейн. За образец тя даде Папуа Нова Гвинея, където след парламентарните избори преди няколко месеца към този момент няма нито една дама измежду 111-те депутати. Това е третата неофициална среща на дамите външни министри.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР