Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри новия

...
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри новия
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова откри нов шестседалков лифт в Боровец

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри новия шестседалков въжен превоз " Мартинови бараки експрес " в Боровец, оповестиха от държавната пресслужба. Новият въжен превоз е с повишен потенциал до 3000 човека/час при доскорошен потенциал 1560 човека/час. Той заменя предходния четириседалков по съществуващата линия.


Съоръжението е с новаторска технология и със доста нарастване на скоростта, което разрешава изкачването от долна до горна станция да става единствено за 3,5 минути.

" Новото лифтово оборудване ще усъвършенства качеството на услугата за посетителите “, съобщи вицепремиерът. Николова означи, че кандидатурата на София за хазаин на Младежката зимна олимпиада 2024 година, която беше утвърдена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец.

" Имаме желание част от дисциплините да бъдат тук, което ще е опция за Боровец още веднъж да се съобщи на интернационалната сцена ", уточни Николова.

Тя акцентира, че страната ни има към момента необработен капацитет в тази посока, само че това би трябвало да става в унисон с концепцията за стабилно развиване, при прецизно съблюдаване на законодателството процедури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР