Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев проведе

...
Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев проведе
Коментари Харесай

Демерджиев: България и Гърция са призвани да пазят външните граници на ЕС

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев организира работна среща с министъра за отбрана на жителя на Гърция Панайотис Теодорикакос. В делегацията от българска страна присъединяване взеха заместник-министър Моника Бийчър и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров. Основните тематики, които разискаха двете страни бяха противодействието на незаконната миграция, присъединението на България към Шенгенското пространство и усилване на полицейското съдействие.

“Двете страни са призвани да пазят външните граници на Европейски Съюз и сме длъжни да си взаимодействаме допустимо най-добре в това отношение . Няма по какъв начин да се оправим сполучливо с тази задача, в случай че не се оправяме еднообразно добре и не си оказваме помощ “, означи българският вътрешен министър след диалозите с министър Теодорикакос.

Демерджиев изрази готовността на българската страна за доста тясно съдействие с Гърция и желанието да посредничим в разговора с турската страна.

На срещата двете страни се схванаха да продължат диалозите и на професионално равнище.
 Министерство на вътрешните работи
„ За следващ път гръцката страна удостовери поддръжката си за България по пътя ѝ към Шенген “, означи министър Демерджиев и посочи, че е срещнал своя сътрудник за стъпките, които предстоят по осъществяване на инспекция на България и Румъния, както и всички последващи дейности до осъществяване на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ през декември, на който се надяваме да бъде взето позитивно решение за страната ни.

Министър Панайотис Теодорикакос акцентира, че тематиките, разисквани на работната среща, и най-много тази за незаконната миграция,  са от общо значение за двете страни: „ Трябва да имаме координирани дейности и съдействие, тъй че да можем да защитим нашите граници и тези на Европейски Съюз и да защитим човешкия живот “.

По думите му от тези обстоятелства и последните случили се неща ясно си проличава, че Европейски Съюз не е единствено географски обект, а граница сред използването и неприлагането на интернационалното право. Продължаваме все по-уверено опазването на границите по всички вероятни способи, сътрудничим си с европейските сътрудници, постоянно с почитание към интернационалното право, с цел да можем да преодолеем провокациите при взаимоотношение и с поддръжката на нашите български другари, посочи министърът за отбрана на жителя на Гърция.
 Министерство на вътрешните работи
за включването на България в Шенгенското пространство той акцентира, че страната му поддържа изцяло желанието на своята съседка: Смятаме, че България е изцяло подготвена да влезе в Шенген и по тази причина в процедурата, която следва, нашата позиция е ясна – „ за “ присъединението на България.

В хода на диалозите двамата министри се договориха да засилят съдействието и в региона на противодействието на трансграничната престъпност по линия на миграцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР