Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел взе

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел взе
Коментари Харесай

Мария Габриел в Брюксел: ЕС остава единен и солидарен с Украйна

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел взе присъединяване в постоянното месечно съвещание на Съвет „ Външни работи “ в Брюксел. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Министрите на външните работи на страните членки разискаха обстановката в Близкия Изток, съветската експанзия против Украйна и ситуацията в района на Сахел.
Прочетете още
„ Загрижени сме от филантропичната обстановка и от риска от районно разпространяване на спора. Достъпът до филантропична помощ и отбраната на всички цивилни би трябвало да бъдат приоритет. България поддържа решение на правилото на две страни. Важно е да има съглашение, което да подсигурява сигурността и на двете страни “, съобщи вицепремиерът за обстановката в Близкия Изток. 

Специален посетител на съвещанието на Съвет „ Външни работи " беше Юлия Навалная, брачна половинка на умрелия съветски опозиционен водач Алексей Навални. „ В навечерието на втората годишнина от съветската експанзия против Украйна, през днешния ден още веднъж отправихме обръщение за обединени старания и взаимност с Украйна. Подкрепата за Украйна е стратегическа инвестиция в сигурността на Черноморсккя район и на Европа ", сподели Мария Габриел. 

Вицепремиерът осведоми и за идната през април конференция за сигурността на Черноморския район, която ще се организира в София.

В рамките на визитата си в Брюксел Мария Габриел се срещна и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Вицепремиерът благодари за поддръжката за присъединението на България към Шенген. Двамата разискаха и тематики като еврозоната, дневния ред на идния през март Европейски съвет и европейските избори. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР