Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат за комисар на Съвета

...
Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат за комисар на Съвета
Коментари Харесай

Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

Заместник-министър Ирена Димитрова показа българския претендент за комисар на Съвета на Европа по правата на индивида - Меглена Кунева , пред представители на дипломатически задачи в София от страни членки на Съвета на Европа. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата си. 
 Министерство на външните работи
Димитрова акцентира предпочитаното внимание , което България отделя на въпросите на правата на индивида в интернационалните връзки. Открои ролята на комисаря на Съвета на Европа по правата на индивида за поддържането на високите стандарти на тази интернационална организация и обезпечаването на нейната ефикасна активност. Заместник-министърът посочи и безспорните персонални качества и извънредно богатия професионален опит на българския претендент, като акцентира увереността на държавното управление, че Меглена Кунева може да способства доста за отстояването на правата на индивида в Европа, се показва в известието.
 Министерство на външните работи
Меглена Кунева показа своите визии за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на индивида и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на страните членки на организацията, упълномощени в София.

Република България издига за първи път собствен претендент за висша позиция в Съвета на Европа , показаха още от Министерство на външните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР