Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Община

...
Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Община
Коментари Харесай

Над 200 участници се събраха в Пловдив за национален конкурс за млади изпълнители

Заместник-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика на Община Пловдив Георги Титюков даде формалния старт на 15-тия Национален конкурс за млади реализатори на занимателна ария, който се организира във Военния клуб в града под тепетата.  " На всички надарени деца поисквам да изпеят безгрешно и с въодушевление песните, които са подготвили, а журито да ги оцени по достолепие. Нека най-хубавите да завоюват, а тези, които не съумеят да се класират на призовите места, да не се отчайват, да продължат да работят настойчиво и триумфите ще дойдат “, сподели в приветствието си Георги Титюков. Той приветства гостите с добре пристигнали в Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и им съобщи поздравите и благопожеланията на кмета Иван Тотев.

Сред формалните посетители бяха Донка Щилянова – шеф отдел " Образование “ в Община Пловдив, Нели Спасова от РУО и Нели Костадинова – шеф на Центъра за поддръжка на личностно развиване.

По време на формалното разкриване на събитието пристигна и следващото признание– на госпожа Чернева бе връчен документ за " Добър български конкурс “ от извършена анкета с 2600 участници за установяване на равнището на състезанията в България.

Националният конкурс за млади реализатори на занимателна е част  от Националния  календар за изяви по ползи на Министерството на образованието. Основен уредник и хазаин на проявата е ЦПЛР – Общински детски комплекс - Пловдив със съдействието на  Община Пловдив, РУО на МОН, Национален замък на децата София, Сдружение за разкриване и подкрепяне на млади гении в региона на изкуствата " Лъчи ".

В двудневното събитие присъединяване ще вземат над 200 деца и младежи от 15 области. Участниците са разпределени в четири възрастови групи в категориите солисти и вокални ансамбли. Техните изпълнения  се правят оценка от умело жури, формирано от одобрени пловдивски музиканти, артисти, преподаватели, музикални редактори, публицисти и продуценти.

За 15-те години от своето битие Националният конкурс за млади реализатори на занимателни песни се утвърди като привлекателно място за изява на надарени деца от цялата страна. През годините в него са взели участие и получили начален подтик за бъдещо  развиване и сполучливи театрални изяви познати към този момент имена като Мария Илиева, Антония Маркова, Лазар Вълчев, Соня Мембреньо, Стефани Илиева, Рут Колева, Мирослав Станчев, Соня Иванова, Невена Пейкова, Ана-Мария Янакиева, Нелина Георгиева, Ива Ангеличева, Вениамин Димитров, Радко Петков, 4Magic и други

Националният конкурс в град Пловдив е включен в листата на състезанията, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН на ограниченията за протекция на деца с изявени способности.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР