Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев връчи днес

...
Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев връчи днес
Коментари Харесай

Заместник-кметът Илия Коев награди изявени варненски спортисти

Заместник-кметът по публичен ред и сигурност Илия Коев връчи през днешния ден премиите на млади спортисти с достижения в разнообразни дисциплини. Отличията са част от самодейността " Спортист на Варна “ и се дават за месеците октомври, ноември и декември на предходната година и месец януари през тази година. Официалната гала се организира в Юнашкия салон в наличието на родители, треньори, спортни публицисти и посетители.

Варна има потребност от здрави, мощни и устремени  младежи, тъй като те са нашето бъдеще и нашата горделивост. Община Варна поддържа развиването на спортните действия при децата и младежите, съобщи по време на награждаването Коев. Той пожела на отличените здраве и доста бъдещи триумфи.

Лекоатлетът Християн Касабов от състезателен клуб " Супер спорт “ е спортистът на Варна за месец януари. Младежът завоюва два национални върха от Държавното  състезание по лека атлетика за юноши. Той е притежател и на 3 златни медала до 18 години, както и на златно и сребърно отличие в категорията до 20 години. Негов персонален треньор е Симеон Попхлебаров.

За тим на месец януари бе определен отборът на Спортен клуб по лека атлетика " Супер Спорт “. Отличието се дава за извоюваните от тима 4 златни и 3 сребърни медала в Държавно състезание до 18 години. В категорията до 20 години състезателите са завоювали още един златен орден в щафетата, три сребърни и едно бронзово отличие.

В категорията състезател на Спортно учебно заведение " Г. Бенковски “ бе отличен първенецът по битка Динко Нейков. Той е първенец на България до 17 години, в категория 80 кг. Младежът тренира в състезателен клуб " Локомотив-93 “.

В онлайн анкетата за най-хубави спортисти за месец януари са избрани двама души. Това са лекоатлетката Натали Костова, която е спечелила златен орден от Държавното състезание до 18 години и виза за Европейското състезание. Отличен е и Кирил Ушанли, който е първенец на България по пукотевица с пневматично оръжие, при мъжете.

За състезател на Варна за месец октомври 2023 година, беше определена Николета Илиева от клуб по плувни спортове " Астери “. Тя е притежател на три златни медала от интернационалния шампионат " Берое “. Като тим на месеца е отличен клубът по бадминтон " Ракетлон “ поради златното отличие при юношите и сребърните медали при девойките. Призът за състезател на " Спортното учебно заведение е за Мартин Атанасов от Спортен клуб по лека атлетика " Евър “. Наградата от онлайн анкетата е за плувкинята Николета Илиева.

Тенисистът Пьотр Несторов от клуб " Черно море Елит “ е определен за състезател на Варна за месец ноември 2023 година Младежът е победител в шампионата в Кувейт и има записани 12 следващи мача без загуба. Отбор на месеца е състезателен клуб " Стрелба “. Валентин Филипов от плувен състезателен клуб " Черно море “ получи премията на Спортното учебно заведение, а състезателка по акробатичен рокендрол Виктория Паскова бе отличена в онлайн анкетата на спортните публицисти.

Европейската шампионка по карате киокушин Зорница Костова от състезателен клуб " Ичи Геки “ е спортистът на месец декември 2023 година Спортният клуб " Ичи Геки “ получи премията тим на месеца. Анастасия Калиева, художествена гимнастика, взе премията на Спортно учебно заведение " Г. Бенковски “. Гимнастичката, дружно със Зорница Костова, карате киокушин, са отличени с еднакъв брой точки и в онлайн анкетата на спортните публицисти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР