Заместник-кметът по образование, култура и спорт Павел Попов положи цветя

...
Заместник-кметът по образование, култура и спорт Павел Попов положи цветя
Коментари Харесай

Зам.-кметът Павел Попов: Решимостта ни да им се противопоставим е част от дълга ни към паметта на жертвите

Заместник-кметът по обучение, просвета и спорт Павел Попов постави цветя на Паметника на жертвите на комунизма във Варна, който се намира в градинката зад Градската художествена изложба. На събитието участваха цивилен организации, представители на политическите партии и поданици на града. Всички те отдадоха респект и поставиха цветя на монумента, с цел да отбележат деня, в който си спомняме жертвите на комунизма, заяви общината.

  " На 1 февруари почитаме паметта на българските политици, разстреляни през 1945 година по решение на противоконституционния по този начин наименуван Народен съд. Покрусата ни е освен поради погубените човешки животи. Трагизмът на датата е още по-дълбок, тъй като решенията на този съд са опит да се узакони най-разрушителната част от комунистическата идеология – доктрината за справедливостта на революционния гнет. За страдание отгласите на реваншизма и възхвалата на узаконеното принуждение още участват като поръчки в българския публичен живот. Решимостта ни да им се противопоставим е част от дълга ни към паметта на жертвите. “, акцентира по време на събитието зам.-кметът Павел Попов.

Паметникът на жертвите на комунизма във Варна е дело на скулптора Павел Джеферов и проектант Косьо Христов, повдигнат е през 2001 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР