Заместник-кметът на София по направления финанси Дончо Барбалов призна, че

...
Заместник-кметът на София по направления финанси Дончо Барбалов призна, че
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: МЗ не си говори с нас, но диалогът трябва да се промени

Заместник-кметът на София по посоки финанси Дончо Барбалов призна, че Министерство на здравеопазването не си приказва със Столична община, само че разговорът би трябвало да се промени. Пред Българска национална телевизия той увери, че няма общински лечебни заведения в тежко финансово положение. 

Бюджетът на София ще бъде обновен с 19.9 млн. лева, като 8.5 млн. лева се плануват за градския превоз, поддържка на уличната мрежа на града с 3.9 млн. лева, над 2 млн. лева за улично осветяване, средства за отчуждаване в размер на 2.5 млн. лева и 1.5 млн. лева за общинските лечебни заведения.
Дончо Барбалов: Зеленият документ е добра концепция, само че доста прибързано тръгнахме в тази посока
Зеленият документ е една добра концепция, въведена е в над 40 страни в света, само че някак си доста прибързано тръгнахме в тази посока. Едно по...

130 индивида приети в болница в общинските лечебни заведения. Сега, когато Столична община вижда, че леко и гладко понижава четвъртата вълна, лечебните заведения ще би трябвало да се върнат към естествената си активност. От Министерство на здравеопазването не ни питат доста какво би трябвало да се направи в разгара на четвъртата вълна, само че би било добре формата на разговор да се усъвършенства. Не бих споделил, че няма разговор, само че има какво да се усъвършенства, настоя Барбалов

Той добави, че за броя на приетите в болница и умрелите би трябвало да се намерят незабавни решения. Има нарастване на имунизацията, като Барбалов се надява зеленият документ да не бъде побългарен.

Това, което Дончо Барбалов чака да получат 3.5 от страната в случай, че към 40 млн. лева са намалели приходите от продажба на транспортни документи.

Прави всичко допустимо цената на транспортните документи да не се усилва. На този стадий няма оферти за повдигане на цената на билетчето. От позиция на качество през последните години градският превоз има съществени усъвършенствания. Предстои синята зона да се разшири, като по този метод ще се усъвършенства организацията за паркирането в града и увеличение средствата на Центъра за градска подвижност, изясни Барбалов. 
Дончо Барбалов: Ваксинационното покритие в София е към 30%
" Децентрализация на решенията в образованието е една от ограниченията, които Софийският щаб реши да следва при взимане на решения за въвеждан...

Цената на електрическата енергия и на газта се отразява в разходката част на градския превоз. При метрото съвсем три пъти се усили сметката за ток.

Има обезпечени средства за зимното поддържане, приключи Барбалов. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР