Заместник-кметът на Перник Стефан Кръстев закри 29-ия Международен фестивал на

...
Заместник-кметът на Перник Стефан Кръстев закри 29-ия Международен фестивал на
Коментари Харесай

С рекорд завърши 29-ото издание на фестивала „Сурва“ в Перник

Заместник-кметът на Перник Стефан Кръстев закри 29-ия Международен фестивал на маскарадните игри " Сурва " 2023 година Той благодари на участниците, журито, гостите и спомоществувателите на фестивалната демонстрация, измежду които Министерството на културата и Националния фонд " Култура ".

Кръстев регистрира, че тазгодишното издание на събитието е постигнало връх с наличието на над 10 000 участници от България и чужбина по време на трите фестивални дни.
 БГНЕС
Днес стана ясно, че фестивалът ще означи своето 30-годишно издание следващата година , а Перник за повторно ще бъде хазаин на Конвенцията на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ). Това разгласи самият президент на организацията Ларс Алгел на среща с кмета на Перник Станислав Владимиров. Първото домакинстване на сходен конгрес в миньорския град се е състояло през 2004 година
 БГНЕС
" Сурва " 2023 година по традиция приключи с празнични илюминации и фолклорна стратегия с осъществявания на квартет " Славей " и националната певица Лилия Семкова.

Утре в 10:00 ч. в дребния салон на Двореца на културата ще бъдат оповестени спечелилите в огромното маскарадно събитие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР