Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим се включи в отбелязването

...
Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим се включи в отбелязването
Коментари Харесай

Заместник-кметът Хабибе Расим се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето в Градския парк през днешния ден.

Инициативата се провежда за 29-та година в Разград от Спортен клуб „ Спорт за всички ” и Община Разград, както и със съдействието на Туристическо сдружение „ Буйна гора ” и Съюзна контролна комисия ”Спринт ”, които оформиха трасета за прекосяване пешком и с колело.

Преди старта на спортните занимания заместник-кметът Хабибе Расим поздрави всички участници за ентусиазма, с който се включват в потребните за здравето на дребни и огромни спортни занимания. Г-жа Расим насочи поздрави и към основателя на събитието Здравко Душков за нестихващата сила, с която задейства жителите на Разград и района към включване в сходни начинания.

Близо 360 индивида се включиха в двата пешеходни маршрута – от 1000 и от 2000 м., както и в ръководството на велосипед. Най-възрастният участник в спортния празник бе 91-годишната Магдалена Паунова, а най-малкият – Стела – на година и 3 месеца мина трасето в количка дружно с мама и батко. Заместник-кметът Хабибе Расим също мина по маршрута от 2000 м.

Всички участници в спортния празник участваха и в лотария с 89 предметни награди, измежду които: фланелки и часовници с логото на Световния ден на ходенето, раници, футболни екипи, куфари.

Спортният празник приключи с обичайно българско хоро.

Денят на ходенето е част и в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР-2021-2024 “ на Българска федерация „ Спорт за всички “.

Спортното събитие е от календара на Международната асоциация „ Спорт за всички “ (ТАФИСА). То има за цел да разпространява здравословния метод на живот, посредством най-лесно наличната и естествена физическа активност- ходенето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР