Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим и експерти от отдел

...
Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим и експерти от отдел
Коментари Харесай

В ДГ “Приказка“ приключи проектът „Цветна детска градина“ 

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим и специалисти от отдел „ Образование “ в Община Разград бяха посетители на заключителното събитие по плана „ Цветна детска градина “, който ДГ “Приказка “ в Разград осъществя по Националната стратегия „ Успяваме дружно “, модул „ Иновативна детска градина “.

123 са възпитаниците на ДГ “Приказка “, огромна част от тях насочиха музикални поздрави към гостите на празника в двора на градината. Детската градина е единствената в Разград, в която от 2020 година с финансова поддръжка от Община Разград бе въведено образование по метода Монтесори.

Директорът на ДГ “Приказка “ Румяна Ненова изясни, че спомощта на родители, педагогичен и непедагогически личен състав, другари и съидейници е построена територия, където децата да образуват познания, екологични убеждения и позитивно отношение към естествената среда посредством образование, труд, спорт и игра. По плана „ Цветна детска градина “ са отпуснати средства, с които са закупени разнородни билки и зеленчуци, компостер за органични боклуци, детска лаборатория, подобаващи принадлежности и принадлежности, нужни на децата и материали за облагородяване на вътрешния и външен двор в детската градина. Насипана е и подравнена пръст в двора на детската градина, засаден е райграс, шубраци и цветя. С възторг и неспокойствие дребните ученици на „ Приказка ” са прекопалиобособените градинки, засадили са билки, зеленчуци и цветя, ежеседмично ги поливат и правят наблюдения върху растителните типове. Съвместно със своите родители децата от групи „ Звездици “, „ Маргаритка “ и „ Веселушко “ са създали къщички за птички. Те са сложени на дърветата във вътрешния и външен двор на детската градина.

Съдействие при оформянето на цветната, билковата и зеленчуковите градини са оказали чиновници в Оперативна програма “Паркстрой “.

След тържеството заместник-кметът Хабибе Расим и специалистите от отдел „ Образование “ имаха опция да прегледат сътвореното от децата по плана, както и средата, в която те се възпитават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР