Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев направи оглед днес на

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев направи оглед днес на
Коментари Харесай

Община Разград започна почистване на дерета в селата Осенец, Благоево и Балкански

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев направи оглед през днешния ден на осъществените действия по разчистване на деретата в две от трите обитаеми места, където преди седмица стартираха дейности по възстановяване проводимостта на секторите в регулация.

Дейностите се правят от Едноличен търговец “Калакоч комерс – Живко Желев “ – с. Ковачевец, обл. Търговище след предложение, направено от компанията. Тя има издадено позволение за унищожаване на сливи, диви орехи, върби, саморасла растителност в коритата на реките Селишка и Садинска, документът е публикуван на база настоящото в тази сфера законодателство. След премахването на дърветата и храстите на популацията се дава опция да прибере отрязаната вършина – откри на място заместник-кметът Добрин Добрев. Транспортирането на останалата дървесина с нужните за това транспортни билети е ангажимент на компанията.

Срокът, в който би трябвало да завърши почистването на деретата в трите села, е до края на месец май. В Осенец сходна активност не е осъществявана от десетки години – изясни кметът Даниела Стоянова.

Подобряването на проводимостта на речни корита, преминаващи през обитаеми места, като превантивна мярка за попречване на наводнения при значителни превалявания, е ангажимент на общинското управление и се прави поетапно в обитаемоте места – съобщи заместник-кметът Добрин Добрев. През предходните две години бяха почистени и продълбочени речните корита в рамките на Пороище и Ясеновец.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР