Заместник-кметът Борислава Борисова връчи днес допълнителните споразумения към договорите на

...
Заместник-кметът Борислава Борисова връчи днес допълнителните споразумения към договорите на
Коментари Харесай

75 души продължават трудовата си заетост по социален проект на Община Видин

Заместник-кметът Борислава Борисова връчи през днешния ден спомагателните съглашения към договорите на хората, назначени по план „ Патронажна грижа + в община Видин “.

Те имат обезпечена претовареност за още шест месеца. Това стана допустимо, откакто на 8 февруари бе подписано в допълнение съглашение сред Община Видин и Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, с което срокът на плана бе продължен до 27 август 2022 година, а общата финансова стойност бе увеличена до 1 514 209,32 лева На връчването на спомагателните съглашения участваха също шефът на Общинско дружество „ Социални действия “ Лиляна Косовска и екипът за ръководство на плана.

Борислава Борисова означи, че към този момент една година Община Видин осъществя този план. Това е следващо доказателство, че грижата за деца и лица от уязвими групи е приоритет за общинското управление, а с провеждането на дейна обществена политика се извършва управническата стратегия на кмета доктор Цветан Ценков, съобщи зам.-кметът. Проектът „ Патронажна грижа + в община Видин “ е с огромна социална значителност, като досега над 500 видински жители, които са в уязвимо състояние, са се възползвали от предоставяните услуги, сподели Борисова. Тя означи, че с осъществяването на плана се реализира двоен резултат: „ От една страна се обезпечава здравна и обществена помощ за хората от уязвими групи и се подкрепят обществените услуги, делегирани от страната действия, които получават поддръжка с спомагателен човешки и финансов запас. От друга страна, планът дава опция за претовареност на 75 наши съграждани “.

Проектът се извършва в две посоки. По първото – „ Патронажна грижа “, фокусът е върху даване на помощ за хора в преклонна възраст в тяхната домашна среда. Услугите за потребителите се реализират по график от експерти: диспечери, медицински сестри/фелдшери, обществени служащи, домашни помощници, реализатор, психолог и експерт „ Социални действия “. Патронажната грижа включва медицински услуги, помощ в дома, психическа поддръжка, доставка на артикули от първа нужда, в това число и медикаменти (закупени със средства на потребителите), възнаграждение на битови сметки и други От такава поддръжка се възползват лица, попадащи в обсега на следните целеви групи: хора над 54 години с ограничавания или в неспособност за самообслужване; хора с увреждания и техните семейства; възрастни в риск, които в обстановката на пандемия са дефинирани като лица според от грижа заради увреждане, устойчивост или за водене на самостоятелен и независим живот; лице или член на фамилията му е сложено под карантина по отношение на COVID-19; уединен родител с дете/деца до 12 години, в неспособност да остави децата си сами.

В рамките на Направление 2 – „ Превенция на COVID-19 в обществените услуги, делегирани от страната действия “, също ще продължат досегашните действия. Това включва обезпечаване на персонални защитни средства на персонала; ограничения за стерилизация на сградния фонд; тестване на личния състав и на потребителите на обществените услуги; обезпечаване на компютърна техника за адаптиране и пригаждане на средата на обществените услуги, в подтекста на въведените ограничавания в следствие от епидемиологичната конюнктура и обезпечаване на благоприятни условия за тяхното даване отдалечено (онлайн консултиране).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР