Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кавнгалджиев присъства на

...
Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кавнгалджиев присъства на
Коментари Харесай

В Силистра през 2023 г. няма неразкрити тежки престъпления срещу личността

Заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кавнгалджиев участва на извършения през днешния ден годишен доклад – разбор на ОДМВР-Силистра. Той насочи поздравления за положените старания и постигнатите позитивни резултати от активността на чиновниците през 2023 година Отбеляза, че в региона няма неразкрити тежки закононарушения против личността и че те обичайно заемат невисок дял от структурата на престъпната престъпност. По думите му статистиката е значима, само че по-важна от нея е оценката на обществото за нашата активност.

Главен комисар Кангалджиев не скри задоволството си от осъществените начинания във връзка с предварителната защита в разнообразни посоки на активност и изключително в работата с малолетните и малолетните. Препоръча в тази посока да се поставят оптимални старания взаимно с локалната власт, образователните заведения и локалните просветителни центрове. Подчерта, че в ОДМВР-Силистра е реализирана добра колаборация сред закононарушенията против собствеността, които са структуроопределящи за района, и подхванатите против тях превантивни дейности.

От показания доклад означи постигнатите позитивни резултати в противодействието на пътнотранспортния травматизъм през предходната година – по-малък брой катастрофи, по-малко починали и ранени.

Противодействието на закононарушенията, свързани с опиати, само че също превантивната работа с подрастващите по тази тематика изведе като приоритет на активност през актуалната година. Апелира за нараснало внимание към случаите на домашно принуждение, като означи положителното съдействия на дирекцията с неправителствения бранш в тази област.

Сред целите за работа основен комисар Кангалджиев отдели внимание на образованието на полицейския състав. Той не скри, че в тази посока съществуват дефицити, които би трябвало да се преодолеят. В тази връзка означи като позитивен факт новоизградените в Областната дирекция спортна и фитнес зали, които са база и опция за поддържане на физическата подготовка на чиновниците.

Гости на доклада бяха регионалният шеф Минчо Йорданов, заместник-областният шеф Илиян Великов, заместник-кметът на града Стилиян Стойчев, ръководителят на Окръжния съд Пламен Неделчев, административните ръководители на Окръжна и на Районна прокуратура – Ивелин Чафаланов и Веселина Милушева. В рамките на формата те показаха задоволеност от положителната връзка и дейно взаимоотношение с Областната дирекция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР