Заместник-главният прокурор Даниела Машева е допуснала, че Иван Гешев може

...
Заместник-главният прокурор Даниела Машева е допуснала, че Иван Гешев може
Коментари Харесай

Даниела Машева: Допусках, че главният прокурор може да си подаде оставката

Заместник-главният прокурор Даниела Машева е позволила, че Иван Гешев може да си подаде оставката предвид на всички събития. В момента тя е на чуване във Висшия правосъден съвет, а кадровият орган взема решение дали да приключи предварително мандата на основния прокурор.

 

Машева описа, че на 14 май вечерта в общ чат с други ръководители в прокуратурата получили известие за оперативка при основния прокурор. Всички бяхме сюрпризирани и обезпокоени, уточни още тя.

 

След това началникът на кабинета на Гешев Габриела Ненкова се обадила по телефона, с цел да каже на всички да дойдат да се сбогуват с Гешев.

Когато влезнала в кабинета на Гешев, той бил с извънредно изражение.

Никога не съм го виждала по този начин. Според мен ставаше дума за огромно терзание и евентуално засегнатост, разказа обстановката Машева. Тя добави, че Гешев се е здрависал с всеки и попитал по какъв начин се усещат. След това той изискал да бъде донесен телефон и да бъде пуснат запис.

 

На срещата участвал и различен заместител на Гешев - Борислав Сарафов.

При стартирането на записа той (Сарафов - б.а.)видимо промени изражението си, сподели, че не желае да взе участие в това, че е неприемливо да бъдат записвани сътрудници и напусна кабинета, описа Машева.

 

След като изслушахме записа, Гешев сподели, че всеки може да си тръгне като Сарафов или да остане с него и да отиде на конференцията. На тази оперативка не съм чула да се споделя за съществуване на 150 записа, уточни още Даниела Машева.

 

Тя означи, че на излизане от кабинета си Гешев е взел оставката си и споделил, че няма да я подаде. Според нея половин-един час след брифинга Гешев е възвърнал нормалното си изражение.

 

След брифинга Машева е видяла и заплашителното писмо до Гешев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР