Заместник-директорът на ГД Национална полиция“ старши комисар Николай Хаджиев присъства

...
Заместник-директорът на ГД Национална полиция“ старши комисар Николай Хаджиев присъства
Коментари Харесай

По-малко престъпления и катастрофи във Варна през 2019 г.

Заместник-директорът на Групово дело „ Национална полиция “ старши комисар Николай Хаджиев участва на отчет-анализа за активността на ОД на МВР-Варна за миналата година.

Той даде висока оценка за постигнатите резултати, като обърна внимание на устойчивата наклонност за растеж в разкриваемостта на закононарушенията, наложила се през последните пет години. Добрите резултати, реализирани в резултат на положително систематизиране на силите и съгласуваност посред им, са индикатор за добре свършената работа, акцентира старши комисар Хаджиев.

Особено внимание, заместител – шефът на ГДНП обърна на спада в броя регистрирани взломни и домови обири, както и на снижението на равнищата на записаните похищенията над МПС, защото точно „ битовата престъпност е тази, която се отразява директно на човешките ориси ”.

Специално внимание беше обърнато на позитивните данни във връзка с пътната сигурност. На територията на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна са регистрирани по-малко тежки ПТП, ранените са по-малко, броят на починалите също е по-малък от тези през 2018 година

Старши комисар Николай Хаджиев поздрави управлението и състава на Областната дирекция във Варна за достиженията им и във връзка с работата с деца и прикани „ тази посока да бъде непокътната, тъй като точно децата са нашето бъдеще ”.

Сред формалните посетители бяха: заместител – кметът на Варна Тодор Иванов, административният началник на Апелативна прокуратура – Варна – Владимир Чавдаров, окръжният прокурор Красимир Конов, прокурор Невена Илиева – началник на Районната прокуратура в града, ръководителите на Окръжен и Районен съд – Варна. Всички те оцениха висока работата на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и показаха предпочитание и подготвеност за продължение на положителното взаимоотношение със структурата.

През 2019 година в ОД на МВР-Варна са регистрирани 6265 престъпни закононарушения. В съпоставяне с 2018 година те са с 271 по-малко. Делът на най-масовия тип похищения – кражбите на имущество, е 53,4%. Регистрираните през 2019 година обири са 3345.

За 2019 година общата разкриваемост на престъпните закононарушения е 40,2 %, при 39,6 % за 2018 година Броят на разкритите закононарушения е 2516, като през отчетния интервал са разкрити и 593 престъпни закононарушения, осъществени в минали интервали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР