Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман заяви по време на

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман заяви по време на
Коментари Харесай

САЩ: Страните трябва сами да избират съюзите си

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман съобщи по време на предварителната среща със заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков в Женева, че Вашингтон поддържа правилото, съгласно който страните би трябвало да избират към кои съюзи да се причислят. Това се споделя в изказване на представителя на Държавния департамент Нед Прайс, съобщи БГНЕС.

„ Шърман и Рябков разискаха двустранни тематики, които двете страни ще прегледат на изключителна среща в границите на разговора за стратегическа непоклатимост на 10 януари ", се споделя в изказването на Прайс. " Заместник-държавният секретар акцентира уговорката на Съединени американски щати към интернационалните правила на суверенитет, териториална целокупност и свободата на суверенните страни да избират своите съюзи ", означи Прайс.

Освен това Шърман съобщи, че Вашингтон е подготвен да разиска редица двустранни въпроси с Москва, само че не има намерение да визира тематиката за съюзническата сигурност без тяхното наличие. " Заместник-държавният секретар още веднъж съобщи, че Съединени американски щати биха приветствали същински прогрес посредством дипломация ", сподели той. Съединени американски щати ще обсъдят редица двустранни въпроси с Русия в границите на разговора за стратегическа непоклатимост, само че няма да разискват европейската сигурност без нашите европейски съдружници и сътрудници. Заместник-държавният секретар акцентира, че разискването на някои въпроси ще бъде отсрочено за срещата на Съвета Русия-НАТО в Брюксел на 12 януари и за срещата на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена на 13 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР