Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман каза в понеделник, че

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман каза в понеделник, че
Коментари Харесай

Шърман: САЩ и Русия са съгласни, че ядрената война трябва да се избегне на всяка цена

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман сподели в понеделник, че тя и съветският й сътрудник Сергей Рябков са се съгласили, че нуклеарна война би трябвало да бъде избегната непременно .

Шърман дефинира договарянията за сигурност с Москва като " откровени и градивни " и акцентира, че двете страни са се съгласили, че нуклеарна война " в никакъв случай не може да бъде извоювана и в никакъв случай не може да бъде водена ".

Американският посланик добави, че е предизвестила Русия, че НАТО " няма да разреши на никого да подлага на критика политиката на отворени порти на НАТО ", като по този метод повтори мненията, направени от генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг по-рано денем. " Ние бяхме твърди в отблъскването на предложенията за сигурност, които просто не са начални за Съединените щати ", акцентира тя.

Съединени американски щати одобриха предложенията за сигурност на Русия във връзка с НАТО и Украйна " доста съществено ", само че не наподобява, че Съединени американски щати изцяло схващат " неотложността на обстановката ", сподели в понеделник съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков .

Русия няма проекти да нападна Украйна, акцентира той по време на конференция след срещата с Шърман, наблягайки, че Вашингтон няма причина " да се опасява от ескалация ".

Рябков повтаря, че предотвратяването на разширението на НАТО на изток е императив на Русия .
 Търканията сред Съединени американски щати и Русия
Търканията сред Съединени американски щати и Русия

Двете страни договарят през днешния ден в Женева

Днес в Женева се организираха не договаряния сред Съединени американски щати и Русия, а полемики за изясняване на позициите на страните, разяснява Шърман. Съединени американски щати ще решат по какъв начин и дали да продължат договарянията с Русия след всички контакти тази седмица, оповестява ТАСС.

Според нея Съединени американски щати не са поставяли никакви периоди за договаряния с Русия . Вашингтон е отворен за разискване на въпроса за разполагането на ракети в Европа .

" Ние дадохме да се разбере, че Съединени американски щати са отворени за разискване на бъдещето на съответни ракетни системи в Европа в светлината на прекратяването на Договора за нуклеарни оръжия със междинен обхват на деяние ", сподели Шърман.

Съединени американски щати ще одобряват финансови наказания против основни съветски институции при положение на съветска инвазия в Украйна , изясни Шърман след срещата.

По думите й Р усия и Съединени американски щати на договарянията в Женева са разискали въпроса за военните учения в Европа . Шърман акцентира, че страните са разискали " способи за определяне на взаимни ограничавания на обсега на военните учения в Европа и повишение на прозрачността на тези учения на реципрочна основа ". " Според нас това ще бъде и тематика за разискване на съвещанията на Съвета НАТО-Русия тази седмица ", добави Шърман.
 Съединени американски щати няма да разискват европейската сигурност с Русия без европейците
Съединени американски щати няма да разискват европейската сигурност с Русия без европейците

Тази вечер се организираха предварителни диалози...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР