Заместник-държавният секретар на САЩ, Уенди Шърман, каза днес, че ще

...
Заместник-държавният секретар на САЩ, Уенди Шърман, каза днес, че ще
Коментари Харесай

САЩ заявиха, че ще има ясен отговор при провеждане на ядрен опит от Северна Корея

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати, Уенди Шърман, сподели през днешния ден, че ще има явен отговор от Съединените щати, Южна Корея и света, в случай че Северна Корея организира нуклеарен опит, съобщи Ройтерс.

„ Всеки нуклеарен опит би бил в цялостно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и би имало бърз отговор на подобен тест. Вярвам, че освен Южна Корея, Съединени американски щати и Япония, само че и целият свят ще реагират по явен метод ", сподели тя на конференция след диалози с южнокорейския си сътрудник, Чо Хьон-донг, в Сеул.

„ Ние сме готови и ще продължим тристранната си полемика (с Южна Корея и Япония) на следващия ден “, добави Шърман.

Правителствените управляващи на Съединени американски щати и Южна Корея и севернокорейски специалисти настояват от седмици, че има признаци на ново строителство в Punggye-ri, единственият прочут нуклеарен полигон за Северна Корея, и че Пхенян скоро може да тества бомба.

Северът не е тествал нуклеарна бомба от 2017 година

Уединената Северна Корея страда от първото си огнище на COVID-19 през последния месец, като страната регистрира общо 4 198 890 души със признаци на тресчица към понеделник. Северна Корея не е удостоверила общия брой на хората с позитивна проба за ковид, като специалистите настояват, че оповестените числа може да са занижени.

Пхенян до момента отхвърля всякаква помощ, препоръчана от Вашингтон и Сеул, макар че Световната здравна организация споделя, че обстановката с COVID-19 там се утежнява.

„ Южна Корея, Съединените щати и други страни предложиха филантропичен отговор, който към момента не е признат, само че се надяваме, че севернокорейският водач, Ким Чен Ун, ще се концентрира върху това да помогне на народа си да посрещне това предизвикателство, пред което всички сме изправени и ще се върне на масата за договаряния, вместо да подхваща провокативни и рискови и дестабилизиращи дейности “, сподели Шърман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР