Замесената в корупционен скандал гръцка евродепутатка и заместник-председател на Европарламента

...
Замесената в корупционен скандал гръцка евродепутатка и заместник-председател на Европарламента
Коментари Харесай

„Катемарини“: Ева Кайли призна, че е помолила баща си да скрие парите, открити в къщата й

Замесената в корупционен скандал гръцка евродепутатка и заместник-председател на Европарламента Ева Кайли призна, че е помолила татко си да скрие огромна част от парите, открити в къщата й, написа „ Катемарини “ като се базира на белгийския вестник " Le Soir ".

В четвъртък ще стане ясно дали гръцката евродепутатка ще остане в пандиза и по празниците. В същото време италианският вестник " La Repubblica " написа, че гръцката евродепутатка е признала пред белгийския прокурор Мишел Клез, че е знаела за активността на Пиер-Антонио Панцери, както и за куфарите с парите. Сред петимата арестувани по отношение на катарската корупционна скица се оказаха някогашният народен представител социалист Пиер-Антонио Панцери, както и генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини.

Пред магистратите тя се пробвала да омоловажи ролята си. „ Вярно е, знаех за активността на господин Панчери. Знаех, че в къщата ми има куфари, цялостни с пари “, признала е Ева Кайли.

В отчетите се споделя, че когато сътрудникът на Кайли, Франческо Джорджи, е бил разпитан, той е признал, че е част от организация, която употребява Мароко и Катар за интервенция в европейските работи. Също по този начин, съгласно " Le Soir ", Панчери " наподобява " е адресат на дарове от Катар и евродепутата социалист Марк Тарабела.

Според белгийските медии сега на ареста си Ева Кайли е изпаднала в суматоха.Опитала да се свърже с татко си. Според заповедта за арест се пробвала да предизвести и Панчери, както и " двама членове на Европейския парламент, посочени в това следствие ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР