Зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, вицепрезидент на европейските

...
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, вицепрезидент на европейските
Коментари Харесай

Хамид Хамид и Небие Кабак връчиха награди „Чудесата на България”

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, вицепрезидент на европейските либерали и Небие Кабак, зам.-председател на Комисията по туризъм в 48-ото Народно събрание участваха в годишната гала „ Чудесата на България ”, провеждана към този момент 12 години от медия „ Стандарт ”.

Хамид Хамид, който е и представител на групата за другарство сред България и Азарбейджан в 47-тото Народно събрание, връчи премията „ Развитие на наследството ”. Тя бе за историческите перли на България и на Азербайджан – Велико Търново и Шуша.

Едно от знаковите места в старопрестолния град – хълмът „ Трапезица “, получи нов образ и се трансформира в оживено място за туристи, откакто преди няколко години Фондацията за историческо и културно завещание „ Хайдар Алиев ”, управлявана от първата дама на Азербайджан – Мехрибан Алиева, вложи 2,5 млн. лв. в реституция, консервация и социализация на историческия рид. Само преди месец, по време на визитата на президента Илхам Алиев у нас, в наличието на българския президент Румен Радев бе подписан Меморандум за партньорство сред културните столици на България и Азербайджан – Велико Търново и град Шуша, който ще поощри  двустранния културен и теоретичен продан и ще даде опция за бъдещи вложения в културното ни завещание.

Наградата получиха Н.Пр. доктор Хюсейн Хюсейнов, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Азербайджан и Нейко Генчев, заместител – кмет на Велико Търново.  

Небие Кабак връчи оценката „ Атракция на годината ”. То бе за Вълчия камък в Девин.
 Небие Кабак Бранд България
В местността, намираща се на връх Каба таш, се издига най-високата панорамна площадка на Балканския полуостров – на 1650 метра над морското ниво. Спиращи дъха гледки към Рила, Пирин и Триградското ждрело и рисков туризъм са част от магията на Вълчия камък, трансформирал се в непроменяемо посещаване за всички туристи, които обикалят Родопите. А грамадният каменен вълк на върха напомня остаряла легенда:  Навремето звярът нападал стотици стада, а когато го хванали, овчарите го хвърлили от върха. Воят му пронизал с такава мощ скатовете, че отеква и до през днешния ден.

Наградата получи Здравко Иванов, кмет на Девин. Особено горда съм, тъй като съм родопчанка, а акцията „ Чудесата на българия ”, обръща особено внимание на Свещената планина, сподели Кабак.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР