Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн подава

...
Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн подава
Коментари Харесай

Зам.-шефът на КФН внесе доклад и оставка

Зам.-председателят на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн подава оставка .

Това разгласи тя пред публицисти в Народното събрание, а минути по-късно и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева , по процедура разгласи заявката от парламентарната естрада.

Ралица Агайн е в Народното събрание за изключителното съвещание, на което се разисква казусът с отнемането на лиценза за осъществяване на застрахователна активност на кипърската осигурител " Олимпик ".

Вчера държавното управление предложи на Народното събрание да освободи Ралица Агайн след създалото се напрежение към банкрута на кипърския осигурител и това че близо 200 000 българи останаха изненадващо за тях без наложителната " Гражданска отговорност ". Вчера също по този начин по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров прокураурата стартира инспекция по дейностите на КФН във връзка с " Олимпик ".

Прекъсването на лятната отмора на депутатите е по искане на 61 народни представители от Българска социалистическа партия. Вчера водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова внесе в деловодството на Народно събрание подписите с искане за изключително съвещание, а минути по-късно ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева насрочи съвещанието за през днешния ден.

Предложеният от левицата дневен ред планува депутатите да прегледат план за решение по проблема със з астрахователно сдружение " Олимпик " и да изслушат премиера във връзка със срутва на Търговския указател .

По предложение на депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев Ралица Агайн показа пред депутатите отчета си за обстановката към банкрута на кипърския осигурител и дейностите на КФН от последните месеци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР