Зам.-председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов, водач в партийните

...
Зам.-председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов, водач в партийните
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Мантрата, че ще бъдем патерица на ГЕРБ, е абсолютна глупост

Зам.-председателят на „ Има подобен народ” Тошко Йорданов, лидер в партийните листи в Пловдив – град и Пловдив – област още веднъж съобщи, че той и съидейниците му няма да влизат в обединения с " партии от статуквото ".

„ За да има устойчиво държавно управление, приказваме чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има най-малко 121 депутати от тези партии. Ние, както към този момент декларирахме, коалиция с партии на статуквото няма да вършим ", означи Йорданов в утринния блок на NOVA.

По думите му, в случай че българският народ желае смяна, желае държавно управление и желае измененията, стартирани от служебния кабинет да продължат – би следвало всички да излязат и да гласоподават.

„ Хората би трябвало да гласоподават по този начин, както го усещат. Надявам се не за някоя от партиите от статуквото. Надявам се хората да гласоподават и да гласоподават. Надявам се да осъзнаят, че измененията се случват единствено през избори”, съобщи Йорданов.

Според него обстановката не е да се сформира държавно управление непременно. „ Ако ще има кабинет, той би трябвало да свърши някаква съответна работа. Не може да се сформира държавно управление, единствено, с цел да има такова и да не се върви на избори. Ако ще има държавно управление, то би трябвало да прави някаква работа”.

„ Ако гласоподавателят реши, че трите по този начин наречени партии на митинга заслужават доверие – ще бъде по-практично и по-лесно да се образува държавно управление и да се свършат съответни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ, е безспорна нелепост ", възмути се Йорданов.

Зам.-председателят на „ Има подобен народ” съобщи още, че е рано да се приказва кого биха показали за министър председател от партията му, в случай че завоюват парламентарните избори. Йорданов показа, че е най-логично това да е специалист.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР