Зам .-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Теменужка Петкова

...
Зам .-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Теменужка Петкова
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Теменужка Петкова подаде оставка, защото беше персонално атакувана

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че Теменужка Петкова е подала оставка като енергиен министър, защото е била персонално атакувана около близостта си с купувача на ЧЕЗ Гинка Върбакова.

„ Теменужка Петкова подаде оставка като енергиен министър, тъй като беше персонално атакувана поради близостта с въпросната Гинка”, уточни той в предаването „ Лице в лице” по bTV.

По думите му Петкова не е желала да остави безусловно никакви подозрения за това, че под някаква форма може да се намеси в реализирането на тази договорка.

Политическият съвет сред ГЕРБ и Обединените патриоти ще вземе окончателното решение за оставката на Петкова. По всяка възможност той ще се организира в сряда или четвъртък, добави Цветанов.

Според него сега няма договорка за ЧЕЗ, а прелиминарен контракт.

--> „ Тази договорка е изповядана с прелиминарен контракт в Чехия сред две частни компании”, акцентира той. Цветанов съобщи още, че българските институции вършат инспекции.

Ще се види дали има съответните средства, кой е източникът на тези средства, всичко това ще бъде открито, увери той.

Хубавото в тази обстановка е, че има съответно лице, а не следващата офшорка.

Докато не бъде тествано всичко това от българските органи, не считам, че би трябвало да вършим някакви изводи, сподели Цветанов във връзка чешкия вестник, който написа, че половината от средствата са от офшорна компания.

„ Това ще бъде неправилно и страната ни може да бъде подложена на някакви вероятни спекулации и тълкуване”, означи той.

Интересна е позицията на опозицията, когато беше ясно, че има прелиминарен контракт, който е подписан, доста остра реакция. Защо не направиха тази реакция преди година, преди 5 или 3 месеца, а тъкмо в този момент, попита Цветанов.

На въпрос дали тази договорка може да заплаши кабинета, Цветанов съобщи: „ Всичко зависи от инспекциите, които ще бъдат направени. Аз имам вяра в българските институции,защото ние сме създали самостоятелни органи, които да могат да бъдат равноотдалечени от политическите решения и да управляват този процес”.

„ Не съм човек, който ще взриви обединението. Аз съм човек, който желае да гради мостове, с цел да можем фактически да имаме 4-годишния управнически мандат. Тази толерантност, която демонстрирам, е обвързване за мен, тъй като всички ние се сплотяваме зад това, че България е над всичко. Много са рецензиите, офанзивите и спекулативните тълкования, които излизат в общественото пространство, и в случай че обръщаме толкоз внимание на междуличностни разминавания, можем да развалим обединението. А обединението през днешния ден е стабилна”, означи още Цветанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР