Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов не изключи ДПС като евентуален

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов не изключи ДПС като евентуален
Коментари Харесай

Даниел Митов не изключи ДПС като партньор на ГЕРБ във властта

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов не изключи Движение за права и свободи като възможен сътрудник на групировката му за сформиране на държавно управление след изборите.

Пред " Свободна Европа " той разгласи, че в случай че ГЕРБ стане първа мощ, няма да бяга от отговорност, а ще предложи на другите партии договаряния за сформиране на държавно управление.

На въпрос дали Движение за права и свободи е неосъществим сътрудник за ГЕРБ, Митов отговори: " До момента в ГЕРБ има решение на Националното заседание, че обединения с Българска социалистическа партия са неприемливи. Аз знам, че питате за Движение за права и свободи, само че мога да кажа единствено каква е моментната обстановка. Когато сме наясно каква е конфигурацията в Народното събрание и каква е тежестта на партиите, тогава към този момент управлението на партията се събира и взема решение какво да прави ".

По думите му след глобите на Съединени американски щати по световния закон " Магнитски " наличието на Делян Пеевски в листите на Движение за права и свободи " основава избрани въпроси ".

" Това основава внимателен миг когато става въпрос към този момент по какъв начин се работи в самия парламент ", добави Митов, който не повдигна въпроса за Пеевски самичък, а бе запитан за него.

Според Митов идеологически най-близко до ГЕРБ е " Демократична България ". " Те споделят по този начин към този момент много дълго време. Аз почтено казано не мога да го схвана, то не е и рационално държание. Никой не ни избира там да се харесваме, а да вършим работа в интерес на хората ", сподели той след припомняне, че Демократична България дефинира ГЕРБ като недопустим сътрудник.

служебният вътрешен министър Бойко Рашков сподели, че има информация за извършена среща сред представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи, на която е била обсъждана възможна коалиция сред двете партии след изборите. Тогава водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов отхвърли.

" Някои, които се крият и се криеха, че са съдружни сътрудници, са създали среща на Цигов чарк.(...) В дома на един прочут доктор, притежател на огромна болница, където доста от ръководещите обичат да вършат демонстрации по какъв начин се имунизират – Тиков, в случай че не знаете по какъв начин се споделя, в неговия дом е извършена политическа среща сред представители на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Присъствал е и един от зам.-председателите на Движение за права и свободи, който е декларирал, че ще ръководят в коалиция след изборите, в това число с една лява партия – дали това е бил политически блъф, или не, това ще се обясни ", сподели Рашков предишния петък.

Последва отговорът на Борисов: " Господ ми е очевидец, знаете, че аз съм набожен – нито Дончев, нито Митов, нито оторизирано от мен човек не съм пращал там и не знам за такава среща. Ако некъде са седнали да се напият по предизборна акция и да са се видели да са се срещали, това е друга тематика. Ние с Движение за права и свободи не сме водили никакви такива диалози ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР