Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков ще заеме поста на Теменужка

...
Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков ще заеме поста на Теменужка
Коментари Харесай

Кой ще е новият министър на енергетиката?

Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков ще заеме поста на Теменужка Петкова, предвижда енергийният специалист Васко Начев. Той не е сюрпризиран от оставката на министър Петкова.
 
" Всеки, който доста или малко познава нещата или ги следи по-отблизо, не е по никакъв начин мъчно да отгатне, че едно такова нещо следва. За страдание, то се случи няколко часа по-късно ",  сподели още енергийният специалист пред БНР в петък.

Според него не Гинка от Пазарджик е съборила Теменужка Петкова от поста министър. " Това е единствено един фиктивен мотив, тъй като си спомняте, че това е може би трети или четвърти опит тя да бъде отстранена, тъй като тя работеше в три съществени посоки, където нервира доста хора ", сподели Начев и уточни три аргументи за нейната оставка:

" Тя придаде нов образ на енергетиката като цяло. Петкова работеше доста старателно да бъде осъществен интерконекторът Гърция - България. Това също не се харесва на доста хора. Третото нещо, съгласно мен, е, че тя доста или малко беше спънка, искайки да има правила на играта при осъществяване на плана " Белене ". Тези три аргументи са през днешния ден да имаме нейната оставка ".
 
По думите му страната е знаела за договорката сред ЧЕЗ и " Инерком България ".

" Аз ви убеждавам, че всеки, който би трябвало да знае за тази договорка, той е знаел. Със сигурност зад тази договорка седи Българска банка за развиване, тъй като няма друга такава мощна банка, която да застане зад тази договорка или консорциум от няколко банки. Т.е. договорката от юридическа позиция е изпипана, както би трябвало и когато има две частни компании, няма място за подозрение ", разяснява Васко Начев.

Вчера министър председателят Бойко Борисов сподели от Брюксел, че самият той е посъветвал енергийния министър Теменужка Петкова да подаде оставка. " Като се върна ще се срещна с съдружните сътрудници, ще предам това, което мисля и ще вземем дружно решение, по-късно кой да я замести ", съобщи министър председателят.

В отговор на въпрос кой ще наследи Петкова енергийният специалист Васко Начев бе безапелационен: " Жечо Станков ще бъде идващият енергиен министър ". Той изясни още, че страната има всички механизми, с цел да ревизира договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР