Зам.-министър Мария Павлова взе участие в отбелязването на 80 години

...
Зам.-министър Мария Павлова взе участие в отбелязването на 80 години
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлова отбеляза 80 години от спасяването на българските евреи

Зам.-министър Мария Павлова взе присъединяване в отбелязването на 80 години от спасяването на българските евреи, осведоми Министерството на правораздаването.

От името на Министерството тя постави цветя пред Паметника на спасението, а по-рано се включи в Поход на толерантността и мъдростта в София.

Зам.-министър Павлова почете и документалната галерия " 80 години от спасяването на българските евреи ", открита от президента Румен Радев.

Почетен посетител на изложбата бе известният историк и държавник от Израел проф. Михаел Бар-Зоар.

По-рано през седмицата от името на Министерството на правораздаването Павлова почете Международната конференция " Ролята на юристите за спасяването на българските евреи ", провела се в аулата на Софийски университет " Св. Климент Охридски ".

Заместник-министърът получи също от името на Министерството на правораздаването декларация " Срещу омразата, която ни разделя ". Документът бе подписан и връчен алегорично на институциите, ангажирани с битката с езика на омразата. По този мотив, благодарствени писма насочиха Организацията на евреите в България " Шалом ", Централния израилтянски нравствен съвет, взаимно със Световния еврейски конгрес WJC, Американския еврейски комитет AJC, Организацията на приятелите на Израел в България “Негев " и Федерация на ционистите в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР