Зам.-кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова

...
Зам.-кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова
Коментари Харесай

Зам.-кметовете на Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова с участие в срещата на върха на Мрежата на балканските градове В40 в Атина

Зам.-кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова бяха част от първата работна среща на кметовете от Мрежата на балканските градове В40. По покана на кмета на Атина – Костас Бакоянис, тя се организира в гръцката столица. 

В събитието се включиха близо 80 градоначалници на балканския обитаеми места, а от българска страна имаше представители още на София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Кърджали и други. Това е първият огромен конгрес на Мрежата, след основаването ѝ в края на 2021 година по самодейност на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу. 

По време на работното съвещание бяха показани доклади за активността на организацията през миналата една година. Представителите на локалното самоуправление одобриха още Стратегически документ за градска дипломация, както и План на Мрежата. Българските делегати организираха и редица двустранни срещи с задграничните си сътрудници.

Инициативата е построена върху разбирането, че положителното съдействие и връзка сред балканските градове ще докара до вероятности в разнообразни аспекти. Организацията цели да развива локалната народна власт, да бъде опора за мир и непоклатимост на Балканите.  

Мрежата на балканските градове B40 е стъпка към разширение и одобряване на партньорства, които дават опция за намиране на ефикасни местни решения на световните проблеми.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР