Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с посланика на Република Северна

...
Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с посланика на Република Северна
Коментари Харесай

Посланикът на РСМ избра Община Пловдив за своето първо посещение

Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с посланика на Република Северна Македония в България Агнеза Руси Поповска.

Тя избра Община Пловдив за своята първа публична аудиенция.

„ Пловдив е образец за това по какъв начин един град би трябвало да се развива в икономическо отношение. Смятам, че може да научим доста от вашия опит “, съобщи дипломат Поповска.

По време на срещата бяха разисквани благоприятни условия за разширение на търговско-икономическите връзки сред България и районен съд Македония. Нейно Превъзходителство напомни, че през 2022 година стокообменът сред двете страни надвиши 1 милиарда евро и изрази убеденост, че това партньорство може да бъде надградено.

Стефан Стоянов акцентира, че пазарът на районен съд Македония е атрактивен за българските компании и има капацитет вложенията там да набъбнат.

„ Пловдив се утвърди като промишлен водач в Югоизточна Европа, в Тракия икономическа зона има над 200 междинни и огромни български и интернационалните компании “, съобщи Стоянов. Зам.-кметът също по този начин насочи покана към Нейно Превъзходителство за организирането на бизнес конгрес в Пловдив с присъединяване на български и македонски компании, за задълбочаване на комерсиалните връзки.

От своя страна дипломат Поповска показа, че Македония несъмнено има интерес за работа с български компании и провеждането на подобен вид конгрес би било потребно и за двете страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР