Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков посрещна в

...
Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков посрещна в
Коментари Харесай

Ученици от Южна Корея посетиха Община Пловдив

Зам.-кметът по спорт и юношески действия Георги Титюков посрещна в Община Пловдив възпитаници от Южна Корея, които са на посещаване в страната от 6 до 15 септември.

Визитата се реализира по самодейност на Министерството на младежта и спорта за възобновяване на младежкия продан сред България и Южна Корея.

„ Добре пристигнали в Пловдив – културната и спортна столица на България. През 2019 година Пловдив стана първият град, избран за европейска столица на културата, а пловдивските клубове са дали над 50 олимпийски медалисти. “ С тези думи Георги Титюков посрещна 8-те възпитаници от Южна Корея и ги срещна с историята на града.

„ Сградата на вашата Община наподобява доста остаряла и красива. За нас това е доста забавно, тъй като множеството здания в Южна Корея са нови “, обясниха децата. Те бяха мощно заинтригувани и от герба на града и попитаха какво значат неговите знаци.



Участие в срещата взеха и представители на Министерството на младежта и спорта, Младежки център, както и две ученички от Пловдив, които са измежду 8-те младежи, които ще съпроводят делегацията от България при идната им аудиенция в Южна Корея. „ Пловдивската юноша е доста дейна, учениците и децата постоянно се включат в акции за разчистване на града, проведени от общината. Във всички региони има спортни зали и площадки и по този начин от ранна възраст децата научават какъв брой значим е спортът и физическата интензивност “, обясниха те.

От Министерството на младежта и спорта подчертаха, че Пловдив е единственият град, в който се организира състезанието „ Млад бизнесмен “, чиято концепция е да подтиква изобретателното мислене на младежите и да подкрепи тяхното развиване в бизнес сферата. „ Стартирахме този конкурс преди 15 години и той дава доста положителни резултати. Младежите сполучливо развиват своите бизнес хрумвания, някои от тях към този момент имат лични компании и чиновници “, съобщи Титюков.

В рамките на визитата Министерството на младежта и спорта е подготвило разнообразна и динамична стратегия за гостите от Южна Корея. В нея са включени редица юношески и спортни интензивности, срещи с юношески организации, както и посещаване на голям брой исторически обекти в градовете София, Пловдив, Казанлък и Бургас.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР