Зам.-кметът по социална политика и здравеопазване в Община Шумен д-р

...
Зам.-кметът по социална политика и здравеопазване в Община Шумен д-р
Коментари Харесай

Област Шумен изостава с ваксинацията

Зам.-кметът по обществена политика и опазване на здравето в Община Шумен доктор Светлана Маркова събра на работна среща кметовете на обитаеми места, просветителни и здравни посредници да обсъдят Националния действен проект за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.
През последните дни в област Шумен още веднъж има растеж на инфектираните с covid-19. „ 17 са заболелите за интервала от 26 юли до 1 август по данни на Единния информативен портал. Спрямо миналата седмица нарастването на броя на новозаразени лица в региона е с 12 повече “, сподели зам.-кметът.

Справка от РЗИ Шумен демонстрира, че от началото на пандемията до края на месец юли тази година диагностицираните с ковид в общината са общо 6451 души. От тях 327 души са умряли.

По данни на здравната ревизия към 1 август 2021 година в област Шумен са имунизирани 41 147 души, като от тях 19 699 са лицата със приключен имунизационен курс. На територията на община Шумен ваксинираните са 14 882 души, сподели доктор Светлана Маркова и посочи, че все още спрямо останалите общини в региона максимален брой са имунизираните в община Шумен. Регионът към момента изостава от междинното равнище на имунизация в страната. Д-р Маркова за следващ път прикани кметовете на обитаеми места и здравните посредници да спомагат и да коментират изгодата от ваксиниране.

Екипи на РЗИ-Шумен, ОДМВР Шумен и инспектори от общината ще правят инспекции и ще реализират надзор по съблюдаване на ограниченията на публични места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР