Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов се включи в

...
Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов се включи в
Коментари Харесай

Поредна залесителна акция обедини старозагорци

Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов се включи в акция по залесяване в местността „ Магарешка поляна “ по време на обичайна Седмица на гората.

Инициативата беше проведена от Регионална дирекция по горите- Стара Загора и Териториално поделение „ Горско стопанство “ Стара Загора. На повърхност от 6 декара бяха залесени над 3000 фиданки от типа Цер- дъб.

„ С днешното мероприятие демонстрираме какъв брой мъчно се основава гора. Като се стартира от производството на фиданки, залесителни мероприятия и развъждане “, сподели по време на откриването шефът на Регионална дирекция по горите, инж. Петър Заяков.

Той напомни, че през 2008 година пожарите са унищожили повърхност от 2900 дка гора. Само за три години до 2011 терените площите са възобновени с % на прихващане 83 %. За жал в същите сектори са унищожени от 2016 до 2018 площи от 1060 дка.

Поредна зелена самодейност сплоти представители на община Стара Загора, регионална администрация Стара Загора, Радио „ Стара Загора “ и Регионална дирекция по горите- Стара Загора и Териториално поделение „ Горско стопанство “ Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР