Зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров участва в среща със

...
Зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров участва в среща със
Коментари Харесай

Обсъдиха се подобрения на жп транспорта между Асеновград и Пловдив

Зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров взе участие в среща със служебния вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев. В полемиката участваха и транспортният зам.-министър Красимир Папукчийски, ген. шеф на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) инж. Златин Крумов, както и кметовете на община Куклен Мария Белчева и на община Марица Димитър Иванов, регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев и зам.-областните шефове. Темата, която се разискваше, бе " Пловдивска градска железница – вероятности, благоприятни условия, провокации ".

От страна на община Асеновград, в лицето на инж. Димитров, бяха поискани няколко усъвършенствания. Eдно от тях е да бъде обезпечена връзка с летище Пловдив и промишлените зони " Тракия " и " Радиново ", до които сега няма публичен превоз. Има единствено ведомствен подобен. А значително асеновградчани работят на тези места.
 
Конкретните спирки на S-BAN в Пловдив ще бъдат конкретизирани от работна група, основана към Областната администрация на града. Експертите ще разискват разновидности за обезпечаване на бърз достъп до по-големите образователни заведения (езикови гимназии, новата постройка на ПУ, математическата гимназия и др.), както и връзка с комфортен градски превоз за постигане на всяка една точка в Пловдив.
 
Планира се да се основат буферни паркинги в региона на ЖП-гарата в Асеновград и на входовете на Пловдив, където пътуващите да могат да оставят транспортните си средства и бързо, гладко и безвредно да доближават до мечтаната дестинация.

Другото, което изиска община Асеновград, е да бъде направено разминаване на две равнища в сектора при ЖП-прелеза на околовръстния път. Т.е. да няма конфликтна точка сред пътното платно и релсовия път, за да се избегнат тапите, зараждащи при обезпечаване безпрепятственото прекосяване на влака – в региона на кръговото кръстовище, при което се срещат пътят Асеновград – Пловдив с околовръстното шосе.
Видео по тематиката може да гледате тук.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР