Зам.-кметът Анести Тимчев даде старт на кампанията за най-малките любители

...
Зам.-кметът Анести Тимчев даде старт на кампанията за най-малките любители
Коментари Харесай

Зам.-кметът Анести Тимчев откри лятна читалня за малчуганите...

Зам.-кметът Анести Тимчев даде старт на акцията за най-малките фенове на книгите – „ Лятна читалня навън “. Тя се организира за девета поредна година, а уредниците имат за цел да развият интереса на децата към четенето от ранна детска възраст.



Анести Тимчев приветства малчуганите като ги прикани да пазят и обичат книгите.

„ Книгата ни хваща за ръка и ни води тук-там, на които не могат да отидат тези, които не могат да четат. Няма компютър в света, който може да размени книгата “, напомни на децата Тимчев.



Кампанията е тридневна и ще се организира рамките на 01.07. /четвъртък/ до 03.07. /събота/ пред Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина (под чинара, на амфитеатралните дървени стълбички). Децата ще имат опцията да се срещнат с най-новите издания на детски книжки и ще получат специфични награди за летния сезон.

Организатори на събитието са " Лео клуб - Пловдив " и " Лайънс клуб - Филипополис ", другари на Център за работа с доброволци, Детски отдел на НБ „ Иван Вазов “ и Сдружение с нестопанска цел " Писалка и перо ".

И тази година лятната читалня е част от програмата на " Младия Пловдив чете ". Ето и цялостния лист със събития:

1 юли (четвъртък) - Мария Донева показва книгата „ Нетърпение в кутия;

2 юли (петък) 11:00 ч. - Зорница Христова ще опише на децата за усета на успеха и живота в античния свят с книгата „ Един ден в музея “;

3 юли (събота) 10: 00 – 12:00 ч. - В третия ден от „ Лятната читалня навън “ за единадесети път Пловдив ще се включи в Световен ден на рисуването – „ Drawing Day, България, да рисуваме дружно! ". Малчуганите ще могат да вземат участие в маратон за основаване на произведения навън, завършващ с спонтанна галерия на тематика „ Промяната “. „ Drawing Day, България, да рисуваме дружно! “ е част от Програмата на „ Спорт и юношески действия “, а шефът на Дирекцията Петър Зехтински ще награди участниците в изложбата. Тя ще бъде формирана от рисунките на децата в самия ден и подредена към Пеещите фонтани до 12.30 ч.

Входът за събитията е свободен, а материалите са обезпечени. Заповядайте!

В рамките на лятната читалня уредниците от " Лайънс клуб - Филипополис " ще срещнат децата и с живота на пчелите и ще им опишат за какво са толкоз значими за всички нас. Инициативата е част от плана „ Животът на пчелите “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР