Зам.-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за поста

...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за поста
Коментари Харесай

Гешев: Борис Велчев бе номиниран от 17 души, но нямаше такава реакция срещу него

Зам.-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен претендент за поста на Сотир Цацаров след приключването на мандата му, разяснява номинацията си и изясни кои са факторите, които са наклонили везните в интерес на това решение.

Преди да бъде повдигнат той неведнъж е заявявал, че " на 99% в тази кална борба " няма да взе участие.

" Доста дълго разясних и много в детайли. Казах какво ще стане и за какво ще стане и то към този момент се случва. Ще ви върна при една друга процедура, когато един предстоящ основен прокурор беше номиниран от 17 души и беше единствен. Беше и един сполучлив основен прокурор. Тогава нямаше такива реакции ". Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев и добави, че има поради Борис Велчев.

Към момента само Гешев бе повдигнат единомислещо предишния понеделник от всички 11 членове на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Днес е последната опция за издигане на други претенденти за поста.

" Сега сега имам работа и нямам време за такива неща ", добави Гешев. По мотив Марша за правораздаване, проведен през днешния ден от Инициатива " Правосъдие за всеки " в 18 ч. пред Съдебната палата против кандидатурата на Гешев за основен прокурор, той сподели, че всички български жители имат право да изразят мнението си.

" Бях подсилен от професионалната общественост, това е очевидно. Не толкоз от прокурорската гилдия, само че от цялата професионална общественост. Това е едно голямо доверие, което съм задължен да оправдая и не съм човек, който ще избяга от отговорност и от доверие ", акцентира Гешев.

" Аз не тичам от борби, нито тичам от това да показвам персоналното си мнение, не ме е боязън какво ще са следствията. Важно е да казваш истината. Трябва да правиш каквото би трябвало, пък да става каквото ще ", счита претендентът за основен прокурор.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (39)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР