Зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов днес остро

...
Зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов днес остро
Коментари Харесай

Танцът на Гешев: Сарафов обвини шефа си в шантаж на политици

Зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов през днешния ден остро разкритикува основния прокурор Иван Гешев и го разгласи в неопитност, шантаж на политици и  кампании за очерняне на съперници.

Сарафов, който е в изострен спор с Гешев от известието за опит за атентат против последния, се разгласи за " дълбока правосъдна промяна ", тъй като по думите му обществото повече не може да търпи такава прокуратура.

" По никакъв метод не искам да бъда основен прокурор, няма да бъда основен прокурор, не искам да извършвам и тази служба ", заявява Сарафов.

Сарафов отхвърли да има пръст в прекратяването на делото поради фотосите с шкафчета с банкноти и кюлчета злато в стаята на Бойко Борисов, за което Гешев през вчерашния ден сподели, че било прекъснато, без негово познание, до момента в който е бил в Съединени американски щати.

Сарафов означи, че става дума за каузи, като упоменатото " чекмеджегейт " и " Барселона гейт " (по съмнения за подозрително добит парцел от Борисов в Барселона) са " единствено под персоналния надзор на основния прокурор Иван Гешев ".

" Прекратяването " е в съгласие с него персонално ", сподели Сарафов. " Прекратяването на така наречен " чекмеджегейт " и активирането на " Барселонагейт " е танц на Гешев с политиците, по този начин той им демонстрира какво чака той от тях. Очевидно това е танц, който той добре е овладял и танцува от дълго време ". 

Сарафов добави, че съгласно него такива дела " би трябвало да завършват доста бързо и доста транспарантно ", а не " да стоят на трупчета и да бъдат употребени за политически шантаж ". 

Той разяснява и свои фотоси, оповестени в " трибуквен " уеб страница, където той се вижда да беседва в заведение с бившия следовател Петьо Петров, прочут с прякора си " Еврото ". Сарафов сподели, че фотосите евентуално са отпреди три години, когато Гешев го поканил във въпросното заведение, а след това не е отишъл на срещата, където се оказал Петров.

Сарафов сподели, че фотосите евентуално са дело на поддържано от Гешев нелегално частно външно наблюдаване за да се събират компрометиращи материали за разнообразни лица. С наблюдението се занимава лице, което Сарафов назова като Стефчо Банков. Снимките са се появили във въпросния уебсайт, когато се схванало, че Сарафов е поканен за изявление в бТВ.

" Срещу мене се води кална, мръсна и нечестна война ", сподели Сарафов, добавяйки, че в нея Гешев " явно... е индивидът, който натиска копчето Enter ".

Той добави, че " господин Гешев неведнъж е бил в " Осемте джуджета " и се познава с Петър Петров, споменавайки заведението, дало името на следствие на Антикорупционния фонд. Сарафов сподели, че това е едно от делата, които се държат " на трупчета " и към което той няма никакво отношение.

Сарафов упрекна Гешев, че се пробва да го сплаши с инспекцията, която е наредил против него. Той добави, че сегашният основен прокурор е поел поста си със " със сериозен управнически недостиг " и че с течението на времето нещата във ведомството му не са се подобрили, а са са влошили.

" Гешев не може да отграничи личния си интерес от този на прокуратурата ", сподели Сарафов

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР